Terra de músics

Més de 100 anys de tradició musical

Cassà, terra de músics

Cassà és de fa més de cent anys una terra de músics. La indústria surera que es va desenvolupar al territori durant els segles XIX i XX van aportar riquesa i feina al poble i, amb aquestes, va sorgir una cultura pròpia molt lligada a la música de cobla i la sardana. 

Així, ja des dels anys 1850-60 van sorgir les primeres formacions musicals, en concret la cobla-orquestra de Cassà. Des de llavors, s’han creat una multitud d’agrupacions, algunes de les quals segueixen en actiu fins avui. Entre aquestes, destaquen la Cobla la Principal de Cassà i la Cobla Selvatana, convertida avui en l’Orquestra Internacional Selvatana. Aquest moviment musical es va traduir també en la fundació de l’Escola Municipal de Música, que continua formant els músics del futur.

Aquesta rica tradició i l’activitat musical actual també han convertit Cassà en un referent de concerts i activitats culturals vinculats a la música tradicional i moderna. Podreu descobrir i gaudir d’aquesta tradició musical acostant-vos als molts festivals i cantades que es fan a Cassà durant tot l’any, com el Càntut, el Solfejant, la Nit dels Músics o la Nit del Cremat.
Image

Història

Les restes d’època paleolítica, neolítica, de l’edat del bronze, ibèriques i romanes que s’escampen pel terme municipal de Cassà fan palesa l’antiguitat dels seus assentaments humans.
Image

Vila Surera

Cassà és una vila marcada per la manufactura del suro, un element que ha conformat el paisatge, l’economia i les tradicions del poble i de tot el territori.
Image

Porta a les Gavarres

Nombrosos senders i camins parteixen del poble i s’endinsen a les Gavarres, formant una xarxa d’itineraris que permeten descobrir un ric patrimoni natural i cultural.
Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits