Fira de Santa Tecla

CASSÀ TOT L'ANY

Fira de Santa Tecla

La diada de Santa Tecla va ser escollida per marcar la celebració de la Festa Petita de Cassà.
Activitats relacionades
Nit del Cremat
NIT DEL CREMAT. En el marc de la Fira de Santa Tecla, la Nit del Cremat consisteix en una ballada de sardanes i a la mitja part es reparteix el cremat.
Fira del Tap i el Suro
FIRA DEL TAP I EL SURO. Descobreix d’on surten els taps de suro que fan de guardians de les millors ampolles de vi i cava del món.
Image
L’any 1456 Cassà de la Selva va obtenir el permís per organitzar dues fires anuals en què es reunien mercaders i pagesos per vendre i intercanviar els seus productes. La diada de Santa Tecla, santa invocada pels moribunds per tenir una mort dolça, va ser escollida per marcar la celebració de la Festa Petita de Cassà. A principi del segle XX, la Festa de Santa Tecla havia esdevingut un referent econòmic perquè s’hi repartien importants premis als millors exemplars equins i bovins i als millors i més nombrosos ramats de xais, a més de tenir una vessant lúdica molt important, amb focs artificials, activitats esportives i musicals.

Avui, la Fira de Santa Tecla s’ha convertit en la festa petita de Cassà, una festa molt viscuda en què es fan diferents actes culturals i tradicionals, cercaviles, trobades de gegants i de puntaires, concerts... Un dels actes principals que se celebren durant la fira és la Nit del Cremat, que té lloc el divendres i consisteix en una ballada de sardanes i a la mitja part es reparteix el cremat per a tots els veïns i visitants.
Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits